Online bakken met Cas!

Woensdagen 16 en 23 juni van 15:30 - 17:00 uur

In deze cyclus van 4 Gelucsmomenten maken de deelnemers kennis met de verfijnde patisserie onder de deskundige leiding van Cas Wolters. Misschien ken je hem nog  van het programma heel Holland bakt !

Hieronder vind je in Cas’ vakjargon wat we allemaal gaan bereiden en welke technieken we daarbij gaan toepassen. Woensdagen in juni zullen nooit meer hetzelfde zijn! De tijden van de workshop zijn zó gekozen dat je eigen baksel nog dezelfde avond kunt verorberen. Als dat geen Geluc is!

Data: woensdagen 216 en 23 juni van 15:30 - 17:00 uur

Kosten: als je de hele cyclus van 4 lessen volgt 40 euro. Voor losse lessen ( dat kan les 1 en les 4 zijn) betaal je 15 euro. Opgave via de site van gelucsmomenten of via de Facebook pagina van gelucsmomenten. Voor mensen met een smalle beurs hebben we oplossingen op maat. Mail ajb naar georgia@geluc.com als je graag mee wil doen. Na opgave ontvang je de lijst van ingrediënten en benodigdheden.

De lessen worden opgenomen zodat je de les kunt inhalen als je er een keer niet bij kunt zijn. De hele cyclus wordt ondersteund door (schrijf)tolken zodat alles ook toegankelijk is voor dove en slechthorende mensen.

Bakken met Cas – les 1 
Woensdag 2 juni van 15:30 - 17:00 uur

Deze les kan apart worden geboekt

Swartswalder kirch taart met gevouwen chocolade. In deze les beginnen we eigenlijk met een simpele taart met een bijzondere techniek van chocolade vouwen. Met de techniek van chocolade vouwen zijn heel wat mogelijkheden. Zo kun je een taart bekleden of diverse bloemetjes maken met chocolade. 

Bakken met Cas – les 2
Woensdag 9 juni van 15:30 - 17:00 uur

Les 2 en 3 horen bij elkaar 
In deze les gaan we iets meer technieken toepassen. We gaan aan de slag met twee baksels. We starten met de amandelcakes. Deze zijn voor tijdens of na de les op te snoepen. Vervolgens gaan we verder met de frambozen bombe. Deze gaat na afloop de diepvries in om in les 3 af te maken. 

Bakken met Cas – les 3
Woensdag 16 juni van 15:30 -17:00 uur

Deze kun je volgen als je les 2 ook hebt gevolgd
In les 3 starten we eerst met het maken van een biscuit, terwijl het biscuit bakt maken we de frambozen bombe uit les 2 af. We maken hiervoor nog een glacage, waarmee we een geleilaagje over de frambozen bombe doen. 

Verder gaan we aan de slag met een klassieker uit de Franse patisserie: Frassiertaart

Bakken met Cas – les 4
Woensdag 23 juni van 15:30 - 17:00 uur

Deze les kan apart worden geboekt

Schuimtaart met een cremeux van frambozen

In les 4 leren we hoe je een boterdeeg en een cremeux maakt. Hiernaast gaan we ook nog eerder geleerde technieken herhalen. Dit is de les waarin we samen gaan uitpakken en een heerlijk taartje maken. 

Boeken

© 2020 Gelucsmomenten